Viktiga val & en buse till häst

Gymnasievalet. Jag tror att det blir ett av de bästa val jag kommer att göra i livet, det är vad jag har fått höra i alla fall & det litar jag på. 3 val är gjorda. Nöjd, ja!



Har fajtats med en bråkig BusSvante. Någon som har fått lite för stort ego av att få ta det lungt några dagar. Imorgon. Då-blir-det-synd-om-Svante-det-kan-jag-lova.

Hejdå vänner & bekanta!   

3 dagars väntan på berg & dal-bana?

Känslan jag har nu kan jämföras med känslorna (& kittlandet i magen!) man får av att åka snabbt nedför. Falla ner för ett stup, köra snabbt med en bil på "bumps" på vägen eller varför inte den extrema känslan man får av slungas runt i en berg&dal-bana på tivoli. Det känns som att falla handlöst. Jag ryser, fryser & det kittlar i magen.


Har ni någon gång fått den känslan?   


Publicerade aldrig det här inlägget (skrev det för 3 dagar sen). Skriver mer imorgon. Ha det!
Just det! Jag kan nu helt ärligt säga att jag ska lägga gymnasietankarna bakom mig.. för jag har redan sökt!

Busponny modell 89, föregångaren till 00:an

Jag tänker inte säga mer än att jag har varit fruktansvärt duktig (=skolarbete klart!) i eftermiddag/kväll. Ett fint avslut på dagen då med världens snällaste ponny. Nu ska jag kasta mig i säng för jag ska vara upp en halvtimme/3 kvart tidigare imorgon. Vem tror att jag klara det & vem tror att jag missar bussen? Det återstå att se.. Adjökens! 

Romi - busponny, äldre modell :)


En ledig dag till, för att inte skeppet ska sjunka!

Hey ho, free day!
Jag är ledig från stallet idag igen, (ledig är fel ord..) Extra timmarna ska jag spendera på plugg. Det känns som att plugga är det ända jag gör när jag är hemma. Plugga, datorn, äta och sova. Så blir det när man inte har pluggat ordentligt tidigare. För att inte hjärnan min ska bli överbelatstad så tänker jag ta tag i detta idag, nu på momangen!

Waking Ashland – Hands On Deck - antingen fryser jag (ryser ända upp till hårfästet) eller så är denna låt ruskigt najs. Värd att lysnna på! Den ska absolut in på min nya spotte-lista (spotify), mysigt värre.



M A T I L D A & V Ä R L D E N S B Ä S T A B U S P O N N Y !


Score!

Jag har lyckats med att ladda upp filmklipp på youtube, 2 stycken till & med!


Score det funkar. Någon som vet om man kan "rotera" ett filmklipp? Så att det inte blir helt snett som bobbycar filmklippet (söndags underhållning) ovan!


En fri dag

"Hey ho, let's go!"
Kanske något att avsluta varje blogginlägg med, istället för det tama "Puss & kram". Eftersom min busiga lilla ponny tas om hand av min medryttare idag så betyder det att jag har en free day. Hur najs? Men najsighets-graden sjönk drastiskt ner mot bottnen när jag insåg att jag behöver lägga tiden på lite lovley homework. (Något jag har vetat länge, hela helgen, men inte velat erkänna för mig själv). Som vanligt hinner jag inte med det jag vill!  

Att leva livet fullt ut, en svårare konst det


hej svante!


Ett gammalt klipp, om hur duktig busponny jag har!

Inte vackert, någonstans

Du ska lära dig av dina misstag. Det har du hört 1000 gånger förut. Det har jag gjort i alla fall. På ett sätt är det nästan pinsamt att jag har ridit såhär tidigare. Så visst har det stämt ganska bra, tjatet om att man lär sig av sina misstag.




Vad då bakåtlutad & alldeles för hård hand? Jag har väl aldrig dragit en häst i munnen.. 


Framårlutning & en konstigt placerad skänkel (benet) = inte succé i alla fall!


Enligt min mening har alla gjort tabbar & då framför allt ridit fel. Jag har ju som bilderna visat både ridit framåt & bakåt. Men det är bra, då har jag testat på båda & jag har något att skratta åt/skämmas över nu. 



Två envisa hjärnor tillsammans, det går vägen ändå!


Hejhopp. Helg & lördag. Gött!

Jag ska byta om till ridkläderna & sticka till stallet. Önskar att jag hade de varma vinyerridbyxorna som jag fick i julklapp. Ett som är säkert är att man fryser häcken av sig i stallet. Jag fryser till & med när jag rider. Igår tränade jag ordentligt med Svante, och det ska inte bli sämre idag. Han behöver sig en omgång den där uppkäftiga ponnyn. Något av det han är absolut bäst på är att kaxa, när jag rider honom.Det gör mig helt galet frustrerad och han kan glömma att jag ger mig. Vi är ganska lika i huvudet. Envisa till tusen och vill bestämma allting helt på egen hand. Men det kan Svante glömma att han får.
Jag är ryttaren & jag betsämmer, inga kompromisser här inte!  

en choklad bit att klara sig länge på


Denna godisbit är inte nådig, kommer att leva på den länge.
Sockersuget är igång igen.. men det är ju trots allt fredag!
Jag är expert på att ta nördiga fredags trött bilder, agree?


en dålig paus från SO:n

3 kvarts skola kvar, sen bär det av till stallet. När jag är hemma igen ikväll blir det en hemmakväll. I helgen ska jag plugga, träna & leka. Svante ska tränas o r d e n t l i g t.

Tanken är att jag ska plugga SO & jag ska ta och djupdyka i det nu. Afrika in my <3

Puss & kram

"Hittar du något bra ska du hålla fast vid det"

Skriver jag för mycket om mig själv & min fantastiska(!) vardag? Vad tycker ni? :)
Jag menar poängen med bloggen var att jag skulle blogga om mitt tävlande med Svante (busponnyn). Desvärre startade jag bloggen då han precis skadat sig & sen dess har jag inte tävlat trots att han nu är frisk. På tal om tävlingsbanorna, första tävingen (i Dagstorp) som var planerad har blivit inställd. Hade varit najs att ha sin första start på hemma-klubben men nu ville det inte sig så. Därför blir första tävlingen för 2010 i slutet på februari! 

Jag har bestämmt mig för att tävla Svante så länge jag bara kan. För att göra detta måste jag bli några kilo lättare. Det, mina vänner, är lättare sagt än gjort om man är i mina skor.
Jag älskar socker!    
Aja, jag tänker inte banta & sånt tramsigt. Hihi, nä för jag är ordentlig & har ett annat mål än att "shit, jag måste gå ner i vikt (& bli snyggare) för jag är sååååååå fet!".


Jag saknar tävlandet väldigt mycket & kommer att hålla kvar vid min busponny så länge det bara går! 




Han är en av de bästa ponnysar jag sett & han har det verkligen i sig det
gäller bara att plocka fram det. Jag vet att det går & jag önskar att det blir
jag som får ta honom hela vägen fram. Hade varit fantastiskt att få visa
upp en ponny man har ridit från nivå ett ända fram till det stora målet.  
Jag har 2-3 år till, kommer vi att klara det? Det kan du ge dig på ja! 


16 bast

Great! Jag upptäckte precis ett najsigt fenomen. Gissa vad? Det står att jag är 16 på min blogg-profil. Det är ballt tycker jag, för jag är 15 några månader till. Känns inte riktigt klokt att räknas till F16.. Fast min hjärna är med på noterna relativt bra, tacka gud för det.


VET NI?

En ledig dag utan häst (i Ponnyköping aka. Lund). 
Jag skrev i förmiddags att jag ville ha en kick (som den man får av att rida fälttävlan). & vet ni? Fixade denna kicken ganska bra, med lite hjälp av Molly. Plugg i hennes underbara säng (jag vill &så ha en queen-size säng), när vi tröttnade gick vi till kines-ICA (affären "besökes" av skumma kineser..) där vi köpte godis & god mat. Så vi har minst sagt workat idag, vet ni att det är helt ok att äta godis samtidigt som man pluggar. Varför? För att man gör något extremt duktigt & är förtjänt av en (eller några) god(a) belöning(ar). Vi har haft det fett idag i alla fall! 

Jag har även skaffat mig ytterligare en ny älskling idag! En jet set addiction klocka. Skoja min doja om jag är nöjd. För nöjd är bara förnamnet. Även fyndat 2 par jeans på rean, hur gött? Bilder kommer senare ikväll! Pusselipuss på er :)


nämen tjena!

Jag har det fint här i Ponnyköping. Hej!


Terräng momentet i fälttävlan. Jag dör, vilken härlig kick man får av det.
En sådan kick skulle jag vilja ha just nu..


Ja, jag delar med mig av dagens upplevelser

Den 10: onde januari Har varit en bra dag, rolig och mysig!

 
Svante min egen busponny tog upp förmiddag hela min.



Resten av dagen har jag umgåtts med en rackarns trevlig tjej, Jenny! <3

Att vara beroende av tanken på en fin plastklocka

Älska sönder? Slita upp? Vara orädd om?
Hoppas på att kunna köpa mig en jet set klocka imorgon. Jag har fått en hang-up på dessa klockor (speciellt den svarta). Det fungerar ungefär som en hang-up på en kille, du blir blixtförälskad och kan inte släppa honom, du måste bara ha honom & gör det mest för att lyckas med det. Jag är redo att tömma halva mitt ganska tomma bankkonto för en sådan här skönhet.

Jet set addiction, jag behöver dig!


Den svarta, eller vita? Eller ska jag välja en helt galen färg typ gul, babypink eller grön?


Dags att flytta?

En hel dag inne i stallet, utan något betande i hagen eller frisk luft = en pigg & sur busponny!

Svante blev i alla fall ordentligt rastad av mig, Olivia & Emelie. Olivia berättade att om hon fick bestämma ett namn på en stad så skulle den hetta Ponnyköping. Hur gulle är inte det?

15 år gammal & säger att jag hade velat resa bort & rensa tankarna. Ja! 
Har för mycket att fundera på & känner mig låg. Alldeles för fundersam, jag har alltid varit sån. Kan inte avgöra om detta är en bra eller dålig sak. Jag tror att jag ska flytta till Ponnyköping för en vecka eller så.

Puss & kram


Håret får mig att längta till sommaren

Sagt & inte gjort. Som vanligt? Nja..



Har tyvärr bara webcam bild (ritigt foto hade gett mer rättvisa åt hårfärgen) men så här ser mitt numera ljusare hår ut. Jag är mer än nöjd! :)

Konsten att fånga ett ärligt leende på bild

Ja, det är näst intill omöjligt. Men kolla!




3 timmars väntan på ljusare hårsvall

Jag har slingat mitt hår. Blondare än tidigare, men fortfarande brunt. Hur det går ihop? Vet ej, men ljusare är barret mitt i alla fall. Jag & mamma har minst sagt haft en hektisk dag. Svante var vi hos tidig förmiddag, tillbaka hem, duscha, center syd, klippa mig & shopping på slutet. Jag har ett bra tålamod.. det tog över 3 timmar hos frisören idag!

Bild på håret? Jadå, det kommer. Imorgon kanske :)

Puss & kram

du har knappast så här mysigt i din säng!


Hunden som "inte fick lov" att vara i varesej sängar eller soffor..


Ett vakande öga och ett stort rött hjärta!


Aldrig mer!

15 år gammal. 15:e nyårsafton avklarades i torsdags. Aldrig mer ska det vara 00-tal och aldrig mer 2009. Sorgligt? Nä, inte så värst. Mitt liv ska fortsätta i samma positiva anda som tidigare. Jag trivs, mår bra, har roligt! Det är så det ska vara, eller? 

Grymt kul kväll den där nyårsafton, med härliga människor!


Pojkvännen min, fantastisk kille!


Nyårs dresscode, uhuhuh.


Jag som inte är förtjust i skaldjur alls, men hummer går minsann bra

även kallad nyårsdag..
Nyårsdag, pigg & fräsh? ja det ser du väl..




Puss & kram, jag har inte glömt min busponny. Jag lovar!

Uteritt med busponnyn



Hur mysigt som helst i kombination med att ponnyn var hur busig som helst.

Puss!

Avocado-klumpar gör nytta!

Godagens!

Vill först bara säga att nyårsafton var hur bra som helst och att det nya året (2010 eller vad man nu ska kalla det.. (man kan ju knappast säga - 10, som man kunde - 09)) har börjat hur trevligt som helst! 

Mina planer för idag är:

Svante - dressyr träning
Göra ett träningsschema
Fixa till bloggen
Planera hur jag ska spendera resten av lovet
Boka klipptid
& lite annat smått och gott

Just nu har jag precis duschat och fräschat till mig. Jag har kletat in en avocado i håret och hade minst sagt lite problemas med att få ut klumparna ur håret. Det är bäst att håret blir glansigare som jag läste att det skulle bli av avocado-kletet. Tur att jag tycker om avocado doften i alla fall, för den lär jag inte bli av med i första taget.
När mamma är klar med sitt städande (hennes favorit sysselsättning nr. 1) så går taxin till stallet. Svante ska inte få det lätt idag. Nehe, icke så nicke. Det blir ordentligt dressyr pass och ryckning av hanns man.  

Puss & kram

RSS 2.0