31 - 1 = nyårsafton

Tja babes. Imorgon smäller det, typ. Min 15:onde nyårsafton. Hur ska ni fira det nya året? Några flaskor champange och massvis med raketer sa du. Låter bra i mina öron. Haha, hoppas på en rolig kväll.

Aja. Puss & kram!

En liten touch av nötskal i sängen!


Hej. Aj, hittade precis ett till nötskal i min säng.

Nu sitter jag i min säng (full med nötskal, golvet likaså) och lyssnar på min numera ok:iga spotify lista. Jag diggar den! Ska kolla ett avsnitt av världshistoriens bästa tv serie, gossip girl. För övrigt har jag på mig mitt nya nattlinne och jag trivs så bra i det. Jahapp då vet ni det. Ha en fortsatt go måndagskväll!

Puss & kram


Myssockor på måndagskvällen. Fint ska de va!


Kofta som jag köpte på Zara igår. Finfin enligt min mening.

Mitt nya nattlinne, hihi. Mysigt och fint äre.


Såden nu har jag skrytit klart om mina mysiga plagg..

En ny älskling har gjort storstilad entre i mitt liv

En av julaftons mest efterlängtade klappar. En nya jacka. det är absolut inte vilken som helst heller.



Älskling, du är så fin. Jag är för alltid din om du lovar att vara min! 
Jag har inte glömt mina riktiga älsklingar, ni skulle bara veta hur mycket man saknar en pojkvän som man inte träffat sen julaftons morgon. Hästen som står i stallet och tuggar i sig hö, mums för honom då.  Sen har vi alla tjejer, ni är bäst! <3 


allmänt om min dag, enjoy!

Hallå där!

Just nu lyssnar jag till min systers fnissande till en förmodligen superkass kinesisk cp-film. Utanför rummet hörs mormor, morfar, farmor o.s.v snacka om något för tllfället ointressant. Lillasysters film låter som skit, men jag vill inte såra stackaren (med världens sämsta filmsmak) så jag låter henne så på skitfilmen. Fas hon lär ju inte bli något smartare. Här är dessutom hur varmt som helst. Ångbastu typ. Ni har precis läst min lägesuppdatering. Enjoy! 

Dags för något vettigare. Idag har jag varit i stallet (suprise!). Jag har hjälpt min medryttare lite med ridningen och det gick bra. Det är minst sagt ovant att träna någon annan på att rida ens egen häst. Svante behöver träna på att få mera respekt! Det är hög tid att ta tag i sån träning nu. Usch, vad jag längtar.. DET ÄR SÅ KUL NÄR SVANTE INTE GÖR VAD HAN SKA.. eller inte!      

Fick angenämt besök igår, jultomten var här!

Hej alla glada!

Hoppas att ni fick fina julklappar. Det fick jag i alla fall! 
Julmat, klappar och sådant var avklarat redan vid 5-tiden igår. Så är livet om man har en mamma som ska jobba natt på julafton. Stackars mamma, hon måste dessutom haft riktigt tråkigt på jobbet eftersom att hon sms:ade mig hela kvällen sen. Mobilnörd? ohja..
Min bästa (värsta!) julklapp då? Vårjacka, som jag definitivt inte får lov att använda nu, toppen asså! Den är så fin, man svimmar lite halvt när man ser den :D Ja, slutet gott allting gott. Jag fick en najs jul! 

Nu ska jag dra mig utåt Hofterups mörka skogar för att ta hand om en brun lite varelse vid namn Svante. Han ska få en försenad julpuss. Hejdå så länge!  




Svante är min fina busponny

Jag ska sticka till stallet. Vet du vad jag ska göra där? Ta hand om min ögonsten, såklart. Han är bäst min lille häst! Hoppas att ni också har ögonstenar att ta hand om, för det är mysigt!


En av de ojuligaste bilderna jag kunde hitta på oss!


Dagens dödliga tankar

Jag skulle vilja: att det var julafton imorgon, att min pojkvän var här, att jag var solbränd, att skolan helt slutade att existera, at jag hade en annan hårfärg, att alla var snälla och trevliga, att jag kunde bada i poolen, att någon kom hit med en fet Ben&jerry's, typ NU!

Jag skulle inte vilja: att mina vänner dog, att vara tvungen att dricka kaffe, att pirca/tatuera mig, att någon tog min mobil, att jag blev fast i en snödriva utanför mitt hus.   

Mellan mjölks mössa funnen!

Hej och hå. Efter mammas och pappas obligatoriska "vi-ska-åka-och-köpa-mjölk - runda" kom de hem med fina paket (kallas även julklappar). Hoppas på att minst ett paket är till mig. Eller förresten jag VET att där finns paket till mig under granen. Ni tror väl inte att jag är en sådan mes som inte klämmer på paketen under granen? Vad tror ni om mig egentligen?

Ni fick ju ta del av mitt problem med att hitta en passande mössa igår. Vet ni vad? Mamma hade köpt en mössa till mig idag. Den var väl fin, hihi.. Skoja min doja, den var VÄLDIGT TREVLIG att ha på sig. & jag kommer att använda den! 

Mellan mjölk var det här ja! Sov nu fantastiskt gott (eller varför inte äckligt?) :)


I huvudet på en människa som har problem med att hitta en passande mössa

Tjena. Knepig känsla i munnen för tillfället. Tungan är liksom öm och varm. Egentligen så vet jag vart felet sitter (i munnen såklart, det är ju där det gör ont). Jag drack hett te (lite för varmt kanske..) för en stund sedan. Det brännde. Resultat? Äcklig känsla i munnen. Najsigt värre! 

Något annat trevligt att berätta? Alla som bör ha (velat ha) min önskelista har fått den. RESULTAT: JULKLAPPSSHOPPING, ÅT MATILDA. Tänker inte göra en vacker presentation av "ÅRETS TUFFASTE LISTA" (min önskelista heter det, ballaste) som andra egotrippade människor skulle ha gjort. Det blir sån "mellan mjölks-varning" på det. Sånt som egotrippade 14-åringar gör, inte 15-åringar. Näj, det går inte ihop vettni. Klyddade till det för mycket där. För att vara helt uppriktig så fattade jag inte ens själv. Har för mig att meningen var att det är mesigt att lägga ut sin önskelista på bloggen. Därför gör jag inte det heller.   

På tal om mellan mjölk. Jag provade mössor idag. En hel del olika. Jag fann då ett i-landproblem. Matilda mellan mjök lockas fram av mössorna. Inget skönt och vackert direkt. Slutsatsen? Jag ser sjukt löjlig ut i de flesta mössor, ett ärligt konstaterande. Min kära syster har faktiskt många huvudbonader. Har bestämmt mig för att göra en razzia i hennes hylla i hallen. Mössor och halsdukar i massor som man kan prova ifred. Najsigt värre gånger 2!  

Puss & kram kära ni!

     

Du ska bestämma, envisa busponnysar ska lyda!

Häst som ponny. Det är samma sak. Samma risker och samma ansvar. Ja vadå? Hästar är stora djur som man bör ha en viss respekt för, men ändå visa vem som bestämmer.
Min egen ponny behöver en stark ledare för att inte driva med en, vilket kan bli rent av farligt. Trots att jag anser mig vara en ganska bra ledare så måste jag bli bättre för att Svante ska följa mig på alla plan.

Idag fick jag en påminnelse om hur man ska tänka och agera i hästens närhet. Min busponny stod intill en boxvägg och surade mot hästen på andra sidan. Jag sitter på huk på marken intill Svantes bakben och borstar honom. Plötsligt får Svante ett vredesutbott (irriterade småpojkar, ni vet!). Han tänker inte (är bara förbannad på den andra hästen), lyfter sitt bakben och kickar. Tur att man har reflexer, säger jag bara. Jag flyttar mig snabbt och smäller till Svantes ben med handen öppen. Om jag inte gjort det eller tittat bort hade jag kunnat fått ett fint skomärke i pannan. Svante var pissed off på den andra hästen men jag var ivägen. Egentligen har denna händelse inte så mycket med "ämnet" attt göra. Men ändån fick det mig att tänka på detta ledarskap.

Visa vem som bestämmer! det är det som gäller. 

Till våren ska jag börja lastträna med Svante (mamma, vi ska!). Jag ska bli en bättre ledare för min busponny. Det mår både häst och människa bättre av.       

Hej snö hund!

Första snön har kommit. Jag gillar den absolut, men skåne-slasket hade jag gärna klarat mig utan :( 
Det är helt snö täckt här, väldigt fint. Om snötäcket ligger kvar imorgon så tänker jag sticka ut med kameran i högsta hugg. Kan bli fantastiska bilder om bara solen vill titta fram också. Perfa!



Världens gulligaste vovve får se snö för första gången! :)

 


Det är mest synd om mig i hela världen!

Konstant smärta i 3 dagar. Det kan knappast bli bättre. Tjoho! Jag som verkligen behöver vara i skolan och plugga nu innan lovet. Okej, lite najs är det att vara hemma men det andra skulle jag gärna vara utan. Att vara hemma innebär skål med fil & flingor (morgon, middag (lunch om du nu vill!) & kväll), vita delikata piller (mumsfilibabba!), ligga i sängen och tycka synd om sig själv, högar med plugg och ingen Svante. Jag trivs! Nä, skoja bara.  


Status:
3 alvedon + 1 ipren om dagen. Jag älskar känslan av de vita pillren i min mun, så ofattbart gott.

(Jag vet att jag är gnällig men jag avskyr det!)

Frisk till imorgon så att jag kan rida ponnyn och vara glad igen? Wish me luck!

9 dagar, hit eller dit

9 dagar kvar. Om 9 ynka dagar är det dags. Presenter, god mat och tomten väntar. Najsigt värre.

En hel helg utan busponnyn

Japp, så är det. ("Så är det?" vart kommer det ifrån, använder uttrycket på tok för mycket). Min älskade Svante har haft en lugn helg, jag har inte ridit sen i fredags och ska inte rida imorgon heller. Svante ska få 1000 pussar på tisdag! I helgen har jag haft fullt upp. Trött? JA..

LUSSE LELLE TÄND ETT LJUS STJÄRNA PEPPARKAKA SANKTA LUCIA STAFFAN STALLEDRÄNG NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS STRÅLAR JULELJUS TOMTEFAR


- oh herregud mitt huvud snurrar!


Lusselelle för hela slanten

Hejsan!
Till våren ska jag och min klass på en efterlängtad klassresa till Berlin. Därför har vi gått 6 luciatåg i helgen. & hur har det gått då? Bra, tycker jag. 

Puss och kram på lucia (dagen)

Update från stallet och busponnyn i egen hög hovlighet

Japp, då var det dags för lite "riktig" uppdatering då. Låter det bra? det hoppas jag att ni tycker. Jag har som jag nämnt tidigare börjat träna seriöst med Svante igen. För någon vecka sedan var vi hos sadelmakaren och fick stoppat om sadlarna. Svante har ändrat sin muskulatur och därför behövdes det en ganska rejäl till fixning. Nu är det prima ballerina igen och han dansar fram (när han själv vill). Jag har själv insett att det krävs hårt arbete för att nå dit jag vill och vara startklar till nästa års säsong. Sikta mot stjärnorna och landa i trädtopparna! & det är vad jag tänker göra :)

Puss och en hovspark (istället för klackspark)

Mysigt ska det vara!

mys mys mys! underbart mysigt alltså :)
Ikväll ska jag sova tidigt och vakna imorgon fullt utvilad, pigg, fräsch och glad! men först är det dusch, garderobs-fix och lite mysande i velour dress!
Najsans säger jag bara och mysigt tisdags kväll, puss & kram på er!

Japp, nu är det jul igen (inget skämt)

Stämmer bra det. Julen är härlig! Jag är ett stort fan av julen, dyrkar den
nästan lika mycket som socker!



Julmys i stallet också. Det är bara stackars kattungen (som måste stå ut med sladdarna), som kanske inte skulle kalla sladdarna (till ljusstaken) för julmys. Det är väl för väl att katten inte kan uttrycka sin åsikt då!


 

Puss & kram


Grattis, du grejade 1 av 2

Gratulerar Sprallan, du har idag lyckats med ett av 2 uppdrag (fast du borde lyckats med båda..) Well, jag har köpt julklappar vad jag ska idag i alla fall. Det innebär att jag är sjukt nöjd med mig själv, stolt och på gränsen till vansinnig (skoja, jag är lugn som en skål med filmjölk). Skämt å sido. Var det roligt? Nä precis grattis! Då har du också insett något klokt idag :) 

Ska vi ta det 2:a uppdraget för idag då? Nja, vi skippar det tror jag. Jag tror att ni kan lista ut själva vad jag inte har lyckats med idag.. men självklart ska jag jag jag hjälpa er att fundera ut detta. Det börjar på s .. & slutar på arbete. MEN MER ÄN SÅ TÄNKER JAG INTE SÄGA! till mamma (erkänn att du läser busponny dygnet runt (24/7)) : Jag tänker göra klart minst hälften av alla grunläggande mål i samhällekonomi imorgon in tha school! Det skrattar vi år, för ett gott skratt föränger livet. Fast ni, glöm ej, skolarbetet ska bli klart, ingenting att skratta åt. NU VAR DET Å SKRATTAT BASTA! 

Puss & kram


Punktlista - summering av dagen hitills

Illamående, riktigt mycket. I morse i alla fall. Nu mår jag finemang igen och ska till Lund i eftermiddag med Emelie. Ni förstår nog att jag är hemma från skolan. Här kommer en (o)trevliga summering av dagens funderingar..

Följande har jag konstaterat idag:

  • Jag har fortfarande inte blivit av med mitt stora sockerbegär  
  • Det är riktigt svårt att koncentrera sig på skolarbete när man är hemma från skolan (det finns så mycket andra trevligare saker man kan ägna dagen åt
  • Julklappar, vi tar det nu va? Jag ska göra ett försök att hitta julklappar till de flesta av mina älsklingar i eftermiddag
  • Jag kommer inte att träffa min Svante alls idag. (Under jullovet, DÅ ska ni få full uppdatering angående honom, vänta bara!) 
  • Jag har världens bästa, underbaraste, gulligaste, snyggaste, finaste, sötaste, trevligaste, ärligaste (& tusen egenskaper till) pojkvän. 



Puss & kram    


en glömsk loser med ett enormt behov av socker

tjollahopp!

Jag är en riktig loser. Jag kan definitivt inte hålla det jag lovar. Tanken var ju att jag skulle ta med kameran till stallet för att fota Svante, men kommer jag ihåg det? :) nej självklart inte, jag heter ju Sprallan liksom.. Istället får ni en nytagen bild på mig :)

Jag har haft ett riktigt enormt sockerbegär idag. Inte bra, tralala! Socker = farligt gott. En vettig anledning till mitt behov av socker kan vara att jag blir sötsugen så fort jag börja känna mig uttråkad. Poängen med detta är inte att ni ska tycka synd om mig för att jag har haft tråkigt. Nejdå, poängen med detta är något helt annat magnifikt. Jag ska genast förklara för er det magnifika med mitt filosoferande. The point with this is.. Adjökens (glömde bort det under tiden!)   

Puss & kram!


Haru glömt hästapållen?

Hehe, ja det var ju förbaskat vad det skrivs mycket om huvudämnet på den här bloggen. NÄ.. inte riktigt. Busponny ska handla om Svante och mig. Inte om alla mina tankar kring vardags stuff. Hehe (igen) "I better shape up!" (gillar att säga det!). Jag svär härmed på att jag imorgon kommer att släpa med mig kameran till stallet och ta minst en bild på min underbara ponny. Jag har definitivt inte glömt hästapållen!


Puss & kram från eran älskade ryttarinna ("rytterska", hihihoho)   


Disk och vampyrer

hej kära vänner!

Läget just nu? Har precis duschat och dansat till "Jag är en vampyr" med diskborsten i handen, så klart! Precis som att jag sjunger i duschen (apfult och skrikhögt!), medfödda störningar som jag inte kan göra mig av med till min stora glädje. Ni ska veta hur roligt det är att springa runt i ett tomt hus vrålandes för full hals. Tyvärr är det något ni aldrig kommer att få se. Dessa föreställningar är inte till för allmänhetan som ni förstår!

Puss och kram   


Jag bara väntar på en julklapps-pandemi lik svininfluensans

Huh! Jag har börjat fundera på julklappz till mina älsklingar,  hm de stora frågorna är:

1. Vem ska man köpa till?
Bara familj? & vänner? (men tänk om vänner som man inte köpt till köper till en själv, då blir det jobbigt..)

2. Vad ska man köpa?
Denna är lätt värst..

3. Hur mycket ska man köpa för till var och en?
Det beror ju självklart på hur fet plånka man har nu i juletider, men ändån (tänk så köper en kompis något dyrare till mig än vad jag köpt till den personen = pinsamt!). 

Kan tänka mig att alla andra snart slås av tanken att man måste handla julklappar & de fort..



Rubriken: Jag är mest stolt över att kunna använda ordet "pandemi" och FÖRSTÅ vad det betyder. Score! Puss & kram!

Nu är det slut på mellan mjölk!

Nu får det vara slut på tråkiga "mellan mjölks mesiga" blogg inlägg. Vem bryr sig om när jag vaknade imorse? vem bryr sig om att jag hade på mig pojkvännens tröja när jag degade i soffan? Vem bryr sig om att jag just nu sitter och skriver på ett so-arbete som jag har bestämt mig för ska bli så förbaskat bra & SO ON.. Ja precis! I better shape up, jag tycker själv inte att det jag har skrivit på senaste har varit roligt, bra, intressant eller inspirerande. Jag har inget mål med bloggen, jag gör det bara för att jag känner för det men sånna här tråk-inlägg som det varit på sistone klara jag inte ens själv av! 

Hoppas att ni är på bättre humör än mig! 

Puss & kram 

Jag vill bli en vampyr

Godmorgon! Mörk morgon (kallt också, såklart!). Jag har inte gjort något vettigt än, försov mig lite. Nejdå, jag ska inte stressa (men inte komma försent heller): packa, äta, fixa mig och klappa hunden, är vad jag ska hinna med innan skolan. Inte för mycket begärt av mig.

"Jag är en vampyr"   

Puss & kram

Ny månad, nya möjligheter

Hejsan :) nu vill ni att jag skriver något roligt va? Japp, nu är det december & exakt 24 dagar kvar till julafton! Lycka, eller hur? Hög mys-faktor i alla fall. Jag kollade på julkalendern imorse, och jag tycket (som väntat) att den var riktigt dålig. Fast jag erkänner det är ganska mysigt att krypa upp i soffan i pojkvännens mysiga tröja, supertrött och nöjd. 

1 december, najs! En helt ny månad, hoppas att jag kan behålla samma flyt som jag har haft igenom hela november. Mysmysmys, jul = mys! 

Puss & kram  


RSS 2.0